Вести

ПЕТКОВИЋ: СРБИЈА ЈЕ ОДЛУЧНА ДА ПОМОГНЕ СВОМ НАРОДУ НА КИМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић посетио је мештане села Бањска код Вучитрна и поручио им да је држава Србија уз њих и да ће да помогне свом народу да економски ојача.

Петковић је том приликом истакао да се у претходној рунди дијалога председник Србије Александар Вучић борио за права Срба на Косову и њихов бољи живот.

"Држава Србија је одлучна и има могућности да помогне свом народу на Косову и Метохији, да га економски ојача, али оно што је свима вама најпотребније, а што није у потпуној надлежности Србије је мир и безбедност", поручио је Петковић.

Петковић је у порти цркве Светог Николе разговарао са окупљеним мештанима Бањске и заједно са министром за заједнице и повратак у косовској влади Гораном Ракићем саслушао њихове проблеме и обећао помоћ.

Како је најављено, мештани овог села ће захваљујући помоћи Министарства за заједнице и повратак добити нову салу у црквеној порти.

Петковић је у Гојбуљи обишао недавно претученог, тринаестогодишњег дечака Николу Перића, коме је поклонио таблет и лопту.

Петковић је пренео поздраве породици Перић председника Александра Вучића и поручио да је држава Србија уз Николу, уз његову породицу и уз све друге српске породице на Косову и Метохији, као и да ће учинити све да заштити свој народ.

 

 

Извор: Танјуг