Вести

ОРЛИЋ: ПОЛИТИКА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ ИМА ПОДРШКУ НАРОДА

Гост јутарњег програма "Добро јутро Србијо" био је председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић који је истакао да је нови сазив парламента почео са радом и додао да ће то за неке бити нови "сусрет са реалношћу".

"Народ је на изборима врло јасно рекао шта мисли. Неки се тешко мире са тим. Више од 2,2 милиона грађана гласало је за председника у првом кругу. У Народној скупштини та политика је већинска и доминантна и спроводиће се као таква, јер на тај начин се показује да се уважава народ и сваки глас", истакао је Орлић.

Према његовим речима, сазив у парламенту почео је са више демократије и слободе за све, као и са више уважавања које показује парламентарна већина, али то не значи да не знамо коју ћемо политику да спроводимо и да смо подложни нечијим уценама или да попуштамо пред дрскошћу и злоупотребама.

"У ово тешко време оно што би требало да је основна одлика озбиљних и одговорних људи је да буду на страни своје државе и да помогну да сачува народ и да радимо корисно и паметно. Поступамо фер и коректно и добро је да људи виде шта од кога могу да очекују", рекао је Орлић.

Орлић је нагласио да су питања државе и народа питања највишег ранга, као и да политика председника Србије има подршку народа због суштинске разлике у разумевању и додао да је борбу за државни и национални интерес народ препознао и осећа је дубоко као исправну.

"Потпуно је јасно да постоји политичка снага која ће државну политику да спроводи и да ради све оно што народ очекује што подразумева да чувамо државу, да се за државни интерес боримо и да наставимо да развијамо државу са успехом, што смо показали у временима разних недаћа. Успевамо да јачамо економију, радимо ауто-путеве које смо чекали деценијама, завршавамо Клиничке центре и болнице. Здравствени радници остају да раде у својој земљи. Младим људима, ма које професије да су пружамо добре разлоге да остану и планирају своју будућност. То је суштинска разлика и оно што су људи препознали", истакао је Орлић.

"Србија се променила. Никоме нећемо дозволити да понижава Народну скупштину и да руши и ружи институције. Ми на којима је одговорност да заступамо политику која је за Србију најбоља и коју народ подржава чуваћемо као и до сада достојанство и парламента и свих других институција. Сигурно ћемо се постарати да се спроводи она политика која је омогућила да Србија после много тешких и лоших деценија када смо били на дну, настави да побеђује и која је многима показала да нису у праву. Постараћемо се да нам Србија побеђује и даље и да народ буде задовољан", поручио је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Хепи