Вести

МИРОВИЋ: ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА НАСТАВЉА СА МОДЕРНИЗАЦИЈОМ ШКОЛА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да су завршени радови на комплетној реконструкцији и доградњи фискултурне сале у Основној школи "Јован Поповић" у Сремској Митровици.

Према његовим речима, ђаци те школе ће од нове школске године наставу физичког имати у модерном, функционалном и безбедном спортском објекту.

"Реч је о пројекту вредном готово 100 милиона динара, од чега је Покрајинска влада издвојила 73 милиона динара, а остатак локална самоуправа. Ученицима ће бити на располагању и сала за стони тенис, мини-теретана и аеробик-фитнес сала, као и кошаркашки терен у дворишту школе, који је реконструисан. Од школске 2020/2021. године ђаци наставу похађају у новоизграђеној школи, објекту који је један од најмодернијих те врсте у нашој земљи, а доградњом и реконструкцијом фискултурне сале, која је изграђена 1971. године и која је била у веома лошем стању, постигли смо знатно виши стандард у квалитету образовања и обезбеђивању услова за учење и рад деци и запосленима", рекао је Мировић.

Мировић је навео и да ће Покрајинска влада наставити са модернизацијом школа широм Војводине, "јер је свако улагање у образовање је улагање у нашу децу".

 

 

 

Извор: Танјуг