Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ФОРМИРАЊЕ ВЛАДЕ У ЗАКОНСКОМ РОКУ, ЧЕМУ ЛЕКЦИЈЕ...

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, изјавила је да се од посланика у Европском парламенту очекује да сарађују са српским институцијама у приближавању Србије Европској унији, а не да својим поступцима стварају лошу слику о ЕУ код грађана Србије.

"Ако грађани Србије на изборима бирају ко ће их представљати, они који су освојили највише гласова на изборима договарају формирање владе, и све то раде поштујући законе своје земље и законом прописане рокове, чему онда лекције о томе шта и како треба да раде они који су добили мандат од грађана Србије? ", рекла је Михајловић поводом изјаве посланице групе социјалиста и демократа у Европском парламенту, Тање Фајон, да би у Србији требало што пре формирати владу.

Михајловић истиче да Влада Србије ниједног тренутка није престала с активностима које су значајне за европске интеграције Србије, и да је чланство у ЕУ стратешки циљ.

"Верујем да би и Фајонова, као посланица у Европском парламенту, кад би заиста непристрасно посматрала прилике у Србији, имала разлога да са више оптимизма и стрпљења дочека формирање нове Владе, која ће, као и претходна, наставити да ради на повезивању Србије са регионом и Европом и да ради на даљем приближавању Србије ЕУ", рекла је Михајловић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг