Вести

МАЛИ: СРПСКЕ ФИНАНСИЈЕ СУ СТАБИЛНЕ

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће сутра у 9 часова бити одржана седница Владе на којој ће бити усвојена уредба о ваучерима за одмор у Србији и да ће заинтересовани од сутра моћи да се преко поште пријављују за ваучере.

Мали је рекао да се ради о 200.000 ваучера вредних по 15.000 динара, и да ће они који су почетком године узели ваучере у вредности од по 5.000 динара сада моћи да добију још по 10.000 динара, што значи да ће за укупно 300.000 грађана држава поклонити по 15.000.

Све ово ће државу коштати четири милијарде динара, а према речима министра Малог, држава има новца за то и та чињеница показује снагу наше државе.

Истакао је да су српске финансије упркос садашњој ситуацији у свету стабилне, да је удео јавног дуга у БДП-у 52,2 одсто, да на рачуну имамо 150 милијарди динара, а девизне и резерве злата су нам рекордне.

То, појаснио је Мали, држави омогућава да може да реагује уколико буде била потребна помоћ грађанима или привреди.

 

Прислушкивање председника Вучића недопустиво, верујем институцијама

Мали је изјавио да је прислушкивање председника Републике Србије Александра Вучића недопустиво и поручио да верује да ће државне институције урадити свој посао како би се "ова афера завршила и остала иза нас".

Мали је рекао, на питање да ли чланови владе причају међусобно и да ли постоје разлике у опхођењу након што су министар одбране Небојша Стефановић и бивша државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић дали изјаве у Сектору унутрашње контроле МУП-а после оптужби Хркаловић да је Стефановић прислушкивао председника Вучића, да није сигуран да било ко поседује све информације да би могао са сигурношћу да заузме став.

Упитан да ли му је понекад непријатно да присуствује седницама владе после оваквих прича, Мали је рекао да није важно како се он осећа, већ да је најважније да се ова ствар истера до краја.

"С једне стране, имате тешке оптужбе с обе стране, свашта смо чули протеклих пар дана и мислим да је добро да су обоје дали изјаве у полицији у петак и оно што је председник рекао, мислим да је веома важно да оставимо државне институције да одраде свој посао до краја", рекао је Мали.

Када је прислушкивање у питању, Мали је подсетио да је председник Вучић потврдио да има транскрипте прислушкиваних разговора.

"То је недопустиво. То није смело да се деси, поготово не особи која има толико поверење грађана и која се са толико љубави и посвећености бори за Србију. То је моје лично мишљење. Сматрам и верујем да ће државне институције свој посао да одраде до краја да се ова афера заврши и на неки начин остане иза нас", навео је Мали.

Упитан како види чињеницу да је део медија прислушкивање ставио у други план и извлачи пикантерије о односу Стефановића и Хркаловић, Мали је рекао да није ту да се бави оним што пише штампа и истакао да је ово озбиљна тема, која није за шалу.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк