Вести

КУБУРОВИЋ: НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ ЋЕ УВЕК ЗА СРБИЈУ БИТИ БРАТСКИ НАРОД

Чланица Председништва Српске напредне странке Нела Кубуровић Кисић изјавила је, поводом изјаве председника Црне Горе Мила Ђукановића, да једном председнику државе који себе сматра озбиљним политичарем не доликује да оправдање за свој изборни дебакл тражи изван свог дворишта.

"Господин Ђукановић би требало да је председник свих грађана Црне Горе и да се према свима односи једнако. Да је тако онда не би имао страхове и бојазни да се на вољу грађана у Црној Гори утиче из неке друге државе" рекла је Кубуровић Кисић.

Кубуровић је додала да су оцену политике коју је досадашња власт спроводила у Црној Гори дали искључиво грађани те државе на недавно одржаним изборима.

Како је истакла, одговорност за такве изборне резултате сносе искључиво они који су своју политику годинама уназад спроводили, а пребацивање те одговорности у туђе двориште само је одраз немоћи и тражење изговора за сопствене неуспехе и лоше вођење државе.

Кубуровић је нагласила да грађани сваке државе свој став према актуелној власти показују на изборима и да, уколико је нека власт добра, ради на бољем животу и просперитету свог народа, грађани то врло лако препознају и таквој политици дају подршку.

"Србија и председник Александар Вучић никада се нису мешали у туђа унутрашња политичка питања, али ће се увек борити за права српског народа ма где он живео. Исто тако, народ Црне Горе ће увек за Србију бити братски народ", нагласила је Кубуровић Кисић.

Кубуровић је додала да то што се Александар Вучић поново нашао на мети разноразних политичких мешетарења само говори у прилог томе да је Србија данас много више јача и привредно и дипломатски, него што је била деценијама уназад, и да таква Србија не одговара другима, а посебно онима који оправдања за своје личне неуспехе траже у успесима других.

 

 

 

Извор: Танјуг