Вести

ЂУРИЋ: ПОНОШ РАДИО ПРОТИВ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ, САДА ПРОТИВ СРБИЈЕ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић оценио је да је Здравко Понош својевремено, ревносно радећи на уништењу и укидању Војске Србије, недвосмислено показао какве су му намере и да "своју доследност исказује радећи против Србије".

Ђурић наводи да Понош срећом није успео да доврши уништење војске, али би данас радо, гледајући како неки људи Војску Србије враћају на пут старе славе, а нашој земљи враћају изгубљени понос, "да се поново домогне Генералштаба како би наставио тамо где је стао, јер у међувремену набављено је још многа тога што би Понош радо топио".

Напомиње да Поношу не одриче стручност у области металургије, коју је, како је рекао, доказао претапајући српске тенкове и топове као старо гвожђе, али, када је реч о политици, сматра да је и злонамеран и нестручан.

"Он и његов партијски шеф Вук Јеремић у својим каријерама имају у збиру толико катастрофалних потеза усмерених против сопствене државе да су несумњиво најделотворнији тандем штеточина у српској историји, и зато је свака критика која долази са њихове стране заправо похвала свима нама који се трудимо да санирамо њихову штету и Србију уздигнемо", истакао је Ђурић.

Ђурић указује да је Понош својевремено чинио све да постане начелник Генералштаба без војске, а данас чини све да буде политичар без државе, тако да му се мора признати да је, како наводи Ђурић, ако ништа друго, доследан човек - "само штета што своју доследност исказује радећи против Србије".

 

 

 

 

Извор: Танјуг