Вести

ЂУКАНОВИЋ: ХРВАТСКА БЕЖИ ОД СВОЈИХ ЗЛОЧИНА

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић истакао је да се води невероватна кампања против председника Србије Александра Вучића, како из Хрватске, тако и од "наших изрода овде".

Ђукановић је за гостовање у Новом јутру изабрао посебан стајлинг - дошао је у црној мајци са уочљивим натписом:

"Хтео сам да пошаљем поруку. То је стих из чувене песме Баје Малог Книнџе - "Свака би фукара да убије вука". То је истина пре свега према Александру Вучићу. Невероватна кампања се води што из Хрватске, што од наших изрода овде. Баш се понашају као праве фукаре", навео је Ђукановић.

Ђукановић је указао да је Вучићева фамилија тешко пострадала од усташа.

"Кад вређате човека коме је сва фамилија побијена тамо, па га чак називате усташом... то је најобичнија фукара. То доживљавам лично, и моја фамилија је пострадала од усташа - мог прадеду су заклали у Госпићу, очевог стрица су заклали у Јасеновцу, деда је остао сироче, мајку му је убила Ханџар дивизија на кућном прагу, сестра му је страдала, после рата му је остала само једна сестра. И онда дође неки дрипац и тако вас ослови", навео је Ђукановић.

Месец и по дана нисам нигде гостовао, а никада нисам био присутнији. Ваљда их је погодило то што нисам хтео да поклекнем. Аргументацијом сам одговарао лажним новинарима, али на Твитеру. Не да нећу да поклекнем, сваки дан ћу да се борим против њих.

Говорећи о настојањима Хрватске да фалсификује историју, Ђукановић је навео да се они могу подичити само тиме колико су заклали припадника другог народа.

"Реците ми било коју знаменитост хрватског народа, било које културно стваралаштво. Они немају шта друго, осим да отимају од неког. И Дучић је био у праву нису они најхрабрији јер се ничега не боје, него јер се ничега не стиде. Ако сте цео живот били под комплексом, били нечије слуге, шта сте урадили у историји - имали сте само Јасеновац", навео је Ђукаковић.

Гробови људи које су поклали и побили боре са са њима. Не могу то да избришу. Тамо су и живе људе сахрањивали. Људи који су преживели Јасеновац су причали како су слушали људе коју урличу из земље јер су их живе сахрањивали. Такмичили су се колико ће очију да ископају, колико ће деце на бајонет да ставе, колико ће људи да покољу. То им је једина историја.

"Сада хоће Вучића да закопају живог. Зашто кад су му већ фамилију закопали тамо? Зашто? Остало је неко сведочанство шта се у Јасенову догодило", рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Пинк