Вести

ЧУЧКОВИЋ: СВИ СМО ПОСВЕЋЕНИ ПРИПРЕМИ ЕНЕРГЕНАТА ЗА ЗИМУ

Када је реч о предстојећој зими треба да се обезбеде основни енергенти, ситуација и у свету и у Европи је врло, врло критична што се тога тиче, треба да обезбедимо довољно дизел горива за јавне службе, градски превоз, градску чистоћу, одношење комуналног отпада, изјавио је градски менаџер Београда Мирослав Чучковић.

Чучковић је рекао да су сви посвећени како би ту ствар припремили, наводећи да мисли и на огрев за институције које немају централно грејање, за одређене школе и вртиће.

Што се тиче новца, у том процесу ће убудуће учествовати око 200 људи, биће ангажовани начелници општинских буџетских одељења, сви секретари и њихове финансијске службе, истакао је Чучковић и додао да се нада да ће моћи да одговоре изазовима ако се буду добро чули и ако се буду сложили.

На питање шта се променило од пре 10-ак година када је био у извршној власти, Чучковић је рекао да је оно што је тада била жеља данас постала стварност.

"Мислим на Београд на води, мислим на почетак изградње метроа, мислим на све велике капиталне ствари које су суштински пред нама да их завршимо како би Београд постао светска метропола", навео је Чучковић.

Упитан да прокоментарише ситуацију у Београду након недавних јаких падавина, рекао је да је посао локалног лидера да буде спреман на све изазове, а посебно када су у питању елементарне непогоде, а то, каже, јесте била елементарна непогода.

"Толика количина кише која је у кратком року пала је нешто што је направило проблеме људима, ми смо то имали у 2014. години и пет пута и седам пута више по квадратном метру, али тада је страдала готово цела Србија, ово се сада сручило на мање више неколико општина и направило проблем тим становницима", рекао је Чучковић.

Према његовом мишљењу, градоначелник Шапић је сутрадан одреаговао правовремено, пре свега наредбом шта треба урадити у наредним данима да би се спречила катастрофа од потопа који је требало да буде у петак и суботу.

"Пре свега мислим на машинско чишћење свих одлива који се и генерално чисте, то наша чистоћа, наше зеленило ради, у тим неким најавама које постоје од стране РХМЗ предвиђене количине су такве да их треба додатно обезбедити", додао је Чучковић.

Чучковић је истакао да му се пре свега допада начин рада где је суштински враћена институција градоначелника на место које му припада.

"Важно је да он даје задатке и мени и свима осталима, помоћницима, секретарима и директорима, мислим да је јако важно да у том тиму задатке које добијем брзо испоручујем грађанима, пре свега се тичу координације са републичком владом за велике инфраструктурне пројеке који се дешавају на нашој територији", рекао је Чучковић.

Према његовим речима, улаз у Београд из правца Чачка је нешто што је значајно за становнике Београда и свих осталих делова Србије.

"Мислим да постепено морамо да вратимо свест грађана Београда да је наш град јединствен и да све оно што се ради и оно што се ради на Новом Београду има користи за све остале", нагласио је Чучковић.

Чучковић је навео да и људи из центра града са Старог града, са Врачара и из Земуна и других делова крећу пут Милоша Великог или на море или у Црну Гору или у Републику Српску, на Златибор и да је то ствар која користи свима, као што користи становништву које живи на тој локацији да се лакше и брже враћају и долазе са посла.

"Угодан живот у Београду значи да не проводите сате и сате у колима већ да се посветите својим најмилијима", закључио је Чучковић.

 

 

Извор: Танјуг