Вести

БРНАБИЋ: ОДЛИЧНИ ПРИВРЕДНИ РЕЗУЛТАТИ У ПРВОМ КВАРТАЛУ ОВЕ ГОДИНЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је на седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), којој је председавала, да су резултати најважнијих економских показатеља у свим привредним областима у првом кварталу 2021. године одлични и бољи од очекиваних.

До добрих резултата довело је неколико чинилаца, речено је на седници, међу којима су промена у структури извоза, јер се у иностранство пласира све више високотехнолошких производа, раст инвестиција, посебно када је реч о градњи зграда и објеката, као и раст цена на иностраном тржишту за српске производе из области пољопривреде, посебно ратарства.

Изазови који могу да се појаве тичу се месне прерађивачке индустрије, с обзиром на чињеницу да је дошло до поремећаја на европском и светском тржишту због пандемије коронавируса.

У привреди су трендови и даље стабилни, сектор услуга је такође наставио са опоравком.

Када је реч о туризму, ту се тек очекују бољи резултати на шта упућује и чињеница да је за нешто више од сат времена подељено 20.000 ваучера, поред претходних 100.000 подељених у јануару, и да интересовање грађана за њих не јењава.

 

 

 

Извор: Танјуг