Саопштење ОО СНС Богатић

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОО СНС БОГАТИЋ

Дана, 06.11.2018. године, одржана је 31. седница Општинског већа Општине Богатић. Чланови Општинског већа разматрали су и одлучивали о 31 тачки дневног реда.

Овим путем желимо да обавестимо све наше чланове и симпатизере, као и ширу јавност општине Богатић, да су се између осталих тачака дневног реда, нашли и предлози већника Српске напредне странке о променама у руковођењу Месним заједницама Бадовинци и Црна Бара. Наиме, огромни проблеми с којима се у свакодневном животу сусрећу грађани те две поменуте месне заједнице, а пре свега, немар и незаинтересованост представника власти који се тренутно налазе на челу ових МЗ,  да се суоче са стварношћу и  стварним стањем на терену и крену да раде у интересу својих суграђана и на тај начин оправдају своје место у органима МЗ, нас је и навела за предузимањем корака и одговорности који би довели до промене и преко потребног бољитка за све људе који живе у МЗ Бадовинци и Црна Бара. Као један од најдрастичнијих примера претходно наведеног, навешћемо ситуацију неадвекватног решавања проблема неисправности пијаће воде која већ дужи низ година представља препреку за нормалано функционисање и живот грађана, као и уочене неправилности и незаконитости у раду МЗ, које је утврдила Државна Ревизорска Институција, када се налазила у контроли рада наше општине.

Међутим, на самом општинском већу, дошло је до класичне опструкције у раду, јер је председник општине Богатић, који је и уједно председник општинског већа, господин Ненад Бесеровац, одбио да стави на гласање предлоге наших већника и тако на један безобзиран и флагрантан начин прекршио одредбе Пословника о раду општинског већа, којим је предвиђено да сваки члан Већа може предложити измену и допуну предложеног дневног реда, а потом се чланови већа изјашњавају прво о сваком предлогу за измену и допуну дневног реда, а затим и о предложеном дневном реду у целини,  о којем веће одлучује већином гласова присутних чланова (члан 13. став 2, 3 и 4). После тога је напрасно завршио седницу већа, иако је кворум за рад постојао. Непријатно изненађени оваквим неодговорним и бахатим  понашањем господина Бесеровца, (који је овим чином само још једном показао да су му лични и страначки интереси на првом месту, а не интереси грађана), већници наше странке су по хитном поступку заказали нову седницу општинског већа за 13 часова, којом је преседавао господин Синиша Пузић, заменик председника општине Богатић.

С обзиром на постојање воље већине, чланови општинског већа су у једном крајње конструктивном духу и радној атмосфери , на новој седници донели одлуке које омогућују нормално функционисање локалне самоуправе, а месне заједнице Бадовинци и Црна Бара су добиле председника и чланове савета месне заједнице који ће уложити максимум својих напора и способности, како би допринели поправљању тренутно незавидног стања у њиховим месним заједницама, квалитетном пружању услуга и надасве побољшању животног стандарда својих суграђана. Наши представници, испред Српске напредне странке су:

1)

За Месну заједницу Бадовинци – Александар Илијашевић (председник привременог органа) и чланови: Ненад Татомировић, Мирослав Шестић, Вујадин Товиловић и Mилан Игњатовић

2)

За Месну заједницу Црна Бара – Синиша Севић (председник привременог органа) и чланови: Горан Остојић и Марко Крсмић

Српска напредна странка је настала на идеји промена на боље и од првог дана до данас ради и делује искључиво у интересу грађана општине Богатић – наставићемо са истим приступом и у будућности!